Vad kul att du har hittat hit! Grattis till antagningen och välkommen till Lund! Ditt studentäventyr börjar nu!

På Kristianstads Nation har våra novischförmän tillsammans med vår internationella sekreterare planerat för ett välkomnande som du sent ska glömma! Man får bara chansen att vara novisch en gång – så se till att njuta! Inskrivningen öppnar den 24 augusti, hur du går till väga för att skriva in dig kan du läsa här. Novischaktiviteterna drar igång redan den 24 augusti och håller på fram till den 28 september, då vi avslutar med Tornafesten – en stor novischsittning i AF-borgen som vi håller tillsammans med Helsingborgs-Landskrona, Sydskånska och Hallands Nation! Den vill du verkligen inte missa!

Våra novischförmän finns här för dig och har du några som helst funderingar kan du höra av dig till dem på novischeri@krnation.se. Du är självklart också välkommen att titta förbi vår expedition på Tornavägen 7.

I Lund kommer du att kastas in i en ny värld av begrepp, seder och traditioner liksom andra lundastudenter gjort före dig. Bakom många traditioner står nationerna, vilka har blivit en stor del av dragningskraften för många att studera i Lund. På Kristianstads Nation har vi välkomnat nya studenter med öppna armar och stöttat våra medlemmar i ur och skur sedan 1890 – och detta är något vi tänkte fortsätta med! Vi hoppas att du ska trivas här och lära känna vänner och kontakter för livet!

På Kristianstads nation har vi många olika utskott – allt från pub till idrott till spääx. Vill du veta mer om vår verksamhet kan du läsa här. Tiden som novisch går fort, och vi hoppas såklart att du kommer hit ofta även efter novischperioden – antingen som gäst på våra utskott, eller som mer aktiv medlem – tjänsteman eller förman.

Våren har blivit en spännande termin för alla som har valt att engagera sig på Kristianstads Nation, då vi byggde om till nya fräscha lokaler! Efter flera månader av rivning och borrning har vår Gillisstuga förvandlats till en modern och fin restaurangs- och klubblokal. Vi kan inte vänta längre tills höstterminen börjar och våra utskott drar igång igen – missa inte nyöppning av vår pub den 5 september och vår första klubb den 8 september!

I vårt fina nationshus, som känns igen genom de prickiga balkongerna, finns det boende, som man kan söka här. Det finns en del rum som reserveras till novischer – framförallt till de som väljer att engagera sig i nationen.

Snart ses vi!

Ett, två, tre, tjo göingar!

Soliga hälsningar från

Barbora Harmatová, Qurator