Bästa novisch!

Välkommen till Lund, den bästa staden i hela världen! Ditt studentäventyr börjar nu!

Som ny i Lund kan man ibland bli lite överväldigad över allt roligt som man kan göra här. Men är det inte också därför man söker sig till just Lund när man väljer studentstad? Nationerna i Lund är utan tvekan en del av Lunds enorma dragningskraft och dess traditioner och historia en del av tjusningen med att studera här. Kristianstads Nation bildades år 1890 då Skånska Nationen, som funnits sedan 1600-talet, delades upp i fem separata nationer. I över 125 år har vi tagit emot studenter med öppna armar och stöttat våra medlemmar i ur och skur. Detta är något som vi tänkte fortsätta med, för varför ändra på ett vinnande koncept?

Vi hoppas att även du vill bli en del av vår växande familj! På Kristianstads Nation finns det en plats för alla och du får vara som du är.

Varje vecka har vi utskott som du är välkommen att besöka som medlem i Studentlund.

På tisdagar är vårt bak igång och bakar dessert och bröd till våra matutskott. På onsdagar öppnar vi upp Gillisstugan två gånger; först för lunch och sedan för Pub Snapphanen, en av Lunds absolut bästa pubar. På fredagar kan man först gå på sittning och sedan dansa på dansgolvet på våra olika klubbar som kommer följa ett roterande schema under hösten, allt för att det ska finnas en klubb för alla. På söndagar kan det ibland vara skönt att inte laga mat och bara få återhämta sig, då är Nisses Brunch det perfekta stället att spendera söndagsförmiddagen i goda vänners sällskap. Hos oss kan du också engagera dig i Lunds bästa nationsspex, Krischanstaspääxet, testa på olika idrotter och aktiviteter och mycket mer.

Som engagerad medlem får du framför allt en extra familj och ett andra hem. Välkommen till oss på Kristianstads Nation, välkommen till en fantastisk start på ditt studentliv!

Inskrivningen öppnar 9:e januari.

Vi ses i huset med de prickiga balkongerna!

Ett, två, tre, tjo göingar!

Sommarhälsningar från

Karin Johansson, Qurator