STUDENTVISOR I LUND

I Lunds studentkultur finns det många studentvisor och sånger som sjungs vid tillställningar. Dessa visor har skrivits sedan universitetet grundades under 1600-talet. Många nationer och kårer har sina egna samlingar av visor i deras sångböcker ( eller visböcker). Kristianstads Nation har självfallet en sångbok och denna går att köpa i expeditionen under öppettider.  I den finns det många godbitar som alla göingar bör kunna.

Vissa sånger håller sig kvar länge medan andra faller i glömska. Denna sångarkiv har som syfte att föreviga populära studentsånger genom tiderna. Hoppas ni hittar visan ni söker, eller upptäcker nya spännande visor!

(Tänk på att vissa studentvisor har skrivits ironiskt, har en historia bakom sig eller har skrivits för att leka med gränsen för vad som är okej kan sjunga om. Den gränsen för vad som är okej att sjunga om förändras hela tiden, därför kan vissa av de gamla visorna vara helt utanför de gränser som gäller idag. Om det är någon visa som ni anser inte bör finnas i vårt arkiv, vänligen kontakta oss på expen@krischan.se )

Sök efter din favoritvisa

Search for:

Lista över alla visor (A-Z)