POSTBESKRIVNINGAR

NOMINERA EN FÖRMAN HÄR!

 

SENIORSKOLLEGIET

SENIORSLEDAMOT

SENIORSNOTARIE

MÄSTERIER

BAK-LUNCHMÄSTARE

Bak-Lunchmästare är posten för dig som är har ett intresse för bakning och matlagning. Vill du dessutom utveckla din organisatoriska sida är den här posten perfekt! Här har du kontakt med förmännen, lägger schema och ser till att beställningarna som görs blir rätt, allt detta i samråd med nationens PQs. Ser du några utvecklingsmöjligheter för Kristianstads Nations bak- och lunchutskott så har du hittat helt rätt. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

BARMÄSTARE

Bar är posten för dig som vill jobba för att baren ska bli den bästa någonsin. Vill du dessutom utveckla din organisatoriska sida är den här posten perfekt! Här har du kontakt med förmännen och lägger schema, allt detta i samråd med nationens Källarmästare. Ser du några utvecklingsmöjligheter för Kristianstads Nations bar så har du hittat helt rätt. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

PUBMÄSTARE

Pubmästare är posten för dig som är har ett intresse för mat och dryck. Vill du dessutom utveckla din organisatoriska sida är den här posten perfekt! Här har du kontakt med förmännen, lägger schema och ser till att beställningarna som görs blir rätt, allt detta i samråd med nationens PQs. Ser du några utvecklingsmöjligheter för Kristianstads Nations Pub Snapphanen så har du hittat helt rätt. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

SEXMÄSTARE

Som sexmästare på nationen behöver vi en person som är driven och tycker om att planera och genomföra lite större evenemang. Posten är för dig som vill vara med och se till att novischfesten, Tegelbruket och balsexor blir så bra som de möjligtvis kan bli. Samarbeten med andra nationer ingår i posten som finns för att alla ska ha det trevligt på de större evenemangen. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

SITTNINGSMÄSTARE

Sittningsmästare är posten för dig som är har ett intresse för mat och dryck. Vill du dessutom utveckla din organisatoriska sida är den här posten perfekt! Här har du kontakt med förmännen, lägger schema och ser till att beställningarna som görs blir rätt, allt detta i samråd med nationens Källarmästare. Ser du några utvecklingsmöjligheter för Kristianstads Nations sittningar så har du hittat helt rätt. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

VIERIMÄSTARE

Gillar du att planera och genomföra evenemang men vill fokusera på nationens interna evenemang? Då är posten som vierimästare perfekt för dig. Här får du fokusera på tackfester, julfesten och sångbokssittningar och därmed se till att medlemmarna trivs på världens bästa nation. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

FÖRMANNAPOSTER

ARKIVFÖRMAN

Som arkivförman har du stenkoll på alla roliga saker och historier som finns i nationens egna arkiv. Finns det skatter som är värda att visa upp? Då kan du se till att det blir verklighet genom att ha kontakt med det större arkivet som finns på AF-borgen eller  genom att inkludera det i nationens flöden på sociala medier. Tycker du om gamla historier och studentikosa finurliga saker? Då kan den här posten vara som klippt och skuren för dig! En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

BAKFÖRMAN

Som bakförman är man ansvarig för att gästerna på nationens lunch och pub har smaskiga efterrätter att avnjuta. Älskar du att baka och hitta på nya recept och är ledig på tisdagseftermiddagar? Då kan det här vara en post som passar dig som hand i handsken. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

BARFÖRMAN

Vill du stå i baren på vårt nyaste utskott? Få prova på att blanda olika drinkar, såväl alkoholfria som andra? Leda ett arbetslag som tycker om precis samma sak? Tycker du att allt detta låter som något du skulle tycka var superroligt? Då har du hittat posten för dig! Som barförman på Kristianstads Nation får du nämligen göra precis detta. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

DESIGNFÖRMAN

Tycker du att det är roligt att jobba med grafisk design? Är du kreativ och har ett öga för estetik och marknadsföring. Då kan posten som designförman vara något för dig! Här får du utveckla dina kunskaper och i samråd med PR-chefen skapar du vårt marknadsföringsmaterial under terminen. Affischer, headers och anmodningar, allt detta och lite till kan du få syssla med. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

FAMN-FÖRMAN

Fantastiska aktiviteter med nationen kan vara lite vad som helst. Allt från spelkvällar från klättring till en konstkurs. Har du idéer som kan bidra till att utveckla trivseln på nationen med aktiviteter som inte involverar alkohol. Då kan detta vara något för dig. Bokning och en ledande roll under aktiviteten är några av huvuduppgifterna. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

FOTOFÖRMAN

Tycker du att det är roligt att ta foton och redigera? Tycker du dessutom att det är utmanade och spännande att lära någon annan hur man gör och sen låta dessa hjälpa dig i ditt arbete? Då är det här perfekt för dig! Som fotoförman är du nämligen ansvarig för att det finns bilder som kan användas i marknadsföringssyfte från nationens olika utskott. Självklart kan du har fotojobbare som hjälper dig med uppgiften att dokumentera allt kul som händer på nationen! En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

GILLISFÖRMAN

Som Gillisförman är du ansvarig för att nationens verksamhetslokal Gillisstugan är i toppskick. Detta inkluderar bord och stolar men också tekniken i lokalen. Tycker du att det är roligt att koppla programmera lampor, lacka bardiskar, måla väggar och leka med ljudsystemet? Då kan det här vara det bästa du gjort i ditt liv! Nationens PQs arbetsleder dig och du kommer att vara en av nationens hjältar som ser till att våra lokaler är extra snygga. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

IDROTTSFÖRMAN

Som idrottsförman på Kristianstads Nation är det du som ser till att nationens medlemmar har möjlighet att ta del av idrottsrelaterade aktiviteter. Det finns till exempel ett fotbollslag, lindyhopkurser och möjligheten att prova på olika idrotter. Det är din fantasi som sätter gränserna för vad ni kan göra. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

INTERNATIONELL SEKRETERARE

Som internationell sekreterare har du ett extra stort ansvar för att våra internationella studenter känner sig välkomna och inkluderade. Detta är posten för dig som har ett stort intresse för andra kulturer och älskar att träffa människor från hela världen. Du är även en del av novischeriet och i början av terminen hjälper du novischförmännen att välkomna nya studenter, ditt fokus ligger dock på de internationella. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

IT-FÖRMAN

Tycker du om programmering och att koppla ihop sladdar? Då har du hittat helt rätt! Som IT-förman är du nämligen ansvarig för att allt fungerar som det ska på nationen. Internet och datorer är din grej och du har mycket tålamod med Quratelare som inte förstår vad som gick snett. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

KOMMUNIKATIONSFÖRMAN WBBREDAKTÖR

Som Nationens Kommunikationsförman Webbredaktör är du en hjälp för PR-Chefen i dennes fortlöpande arbete. Du är ansvarig för att hålla nationens hemsida uppdaterad. Du är även medlem i Nationens PR-råd. Som Kommunikationsförman Webbredaktör är det bra om du har ett stort intresse för PR och användarvänlighet och är fylld av kreativa idéer på hur nationen kan synas genom hemsidan. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

KOMMUNIKATIONSFÖRMAN SPONS

Som Kommunikationsförman spons är du ansvarig för nationens kontakt med potentiella sponsorer och arbetet med hur dessa ska synas i nationens PR. Du arbetar nära nationens PR-råd tillsammans med andra kommunikationsförmän och aktiva inom PR. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

KOMMUNIKATIONSFÖRMAN SOCIALA MEDIER

Som Nationens Kommunikationsförman Sociala medier är du en hjälp för PR-Chefen i dennes fortlöpande arbete. Du är ansvarig för att hålla nationens sociala medier uppdaterade. Du är även medlem i Nationens PR-råd. Som Kommunikationsförman sociala är det bra om du har ett stort intresse för PR och är fylld av kreativa idéer på hur nationen kan synas genom sociala medier. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

LUNCHFÖRMAN

Tycker du om att laga mat och sätta ett leende på läpparna på alla Lunds studenter? Då är posten redo för att du ska ta dig an den. På onsdagar har nationen lunch för alla studenter som tycker om att äta billigt mitt på dagen. Här får du testa olika recept men du får också möjligheten att vara arbetsledare för dina jobbare. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

MILJÖFÖRMAN

Brinner du för att bevara miljön? Toppen! Då kan du hjälpa nationen att bli ännu bättre. Här handlar det om att vara kreativ och komma på smarta sätt för vår nation att ha så liten påverkan på klimatet som möjligt. Det är din fantasi som sätter gränserna för vad du vill fokusera på. Är det våra policys? Är det våra inköp? Hjälp oss hjälpa klimatet! En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

NATTCAFÉ MUU – FÖRMAN

Nattcafé Muu är ett speciellt mysigt utskott som hålls ungefär en gång i månaden. Här får man chansen att tillreda enklare rätter för alla studenter som är på väg hem i lördagsnatten. Det är lugnt och stilla och att servera mjölk är en självklarhet. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

NOVISCHFÖRMAN

Novischförman ska du bli om du älskar att prata med nya människor. Gillar du dessutom att hitta på en massa roliga aktiviteter som gör att de känner sig extra välkomna hos oss? Då kunde du inte ha träffat mer rätt. Sitter du på den här posten får du representera nationen på olika evenemang så som SAF och Hälsningsgillet men också planera egna evenemang. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

PUBFÖRMAN

Älskar du att laga god mat till fantastisk kvalitet och dessutom servera från ett bra dryckesutbud? Då är posten som pubförman något för dig. En gång i månaden är du ansvarig för att driva Pub Snapphanen tillsammans med en medförman. Ni får laga mat, stå i baren, servera och utveckla ert ledarskap då ni agerar arbetsledare för ert jobbarlag. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

SITTNINGSFÖRMAN

Det här är posten för dig som älskar att laga god mat. På fredagar serveras det nämligen en trerätters meny på sittningen och det kan vara så att det är du sm har planerat och tillagat den. Här har du verkligen chansen att testa på det mesta inom matlagning och uppläggning samtidigt som du utvecklar ditt ledarskap. Låter det roligt? Då kanske du ska bli sittningsförman. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

SPÄÄXANSVARIG

Sitter du på en av de här förmannaposterna betyder det att du är jätteansvarig inom spääxet och därmed har gjort dig förtjänt av privilegiet att vara förman på nationen. Spääxet bestämmer själva vilka två inom spääxet som ska sitta på de här posterna.

SPÄÄXFÖRMAN

Sitter du på den här posten betyder det ungefär att du är spääxets producent. Du har koll på allt och alla och leder det bästa spääxet i Lund. Posten valbereds internt så är du intresserad av posten är det bra om du har varit engagerad i spääxet och brinner för att det ska bli så bra som möjligt. Här får du verkligen chansen att utveckla ditt ledarskap.

TVÄTT- & VIKFÖRMAN

Är du en av dem som tycker att det kan vara ganska mysigt att spendera några timmar i tvättstugan och njuta av doften av nytvättade kläder? Då kan det här vara någonting för dig! Varannan veckan får du nämligen göra just det eftersom din uppgift är att ta hand om tvätten efter nationens utskott. Tröjor, dukar och förkläden ska bli så fräscha som aldrig förr. Vill du plugga under tiden är du varmt välkommen att sätta dig i Gillis under tiden och en jobbare är alltid tillåtet. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

VALBEREDNINGSORDFÖRANDE

Som ordförande för valberedningen är du sammankallande för en av de viktigaste grupperna på nationen, nämligen valberedningen. Det är gruppen som intervjuar och nominerar kandidater för de olika posterna till nationsmötet så att de kan bli valda. Som ordförande har du stenkoll på nationens olika poster och ser vad som krävs för att kunna göra ett bra jobb. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

ÖVERMARSKALK

Som nationens övermarskalk har du ett enda men ett ytterst viktigt och roligt jobb. Du är nämligen arbetsledare för den bästa balen i Lund, Snapphanefesten! Du ansvarar för att tillsätta ett balråd som tillsammans med dig planerar och genomför en fantastisk årlig fest i AF-borgen som ingen krischanit glömmer så länge den lever. Här gäller det att du är strukturerad och gillar att hålla i trådarna. ÄR du intresserad av posten bör du prata med Qurator då det är hen som utser nationens övermarskalk. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

ANSVARSPOSTER

FANBÄRARE

KNV-ANSVARIG

KNVU-ANSVARIG

SÅNGANFÖRARE

TANDEMGENERAL

student