VANLIGA FRÅGOR

Hur gör jag för att skriva in mig på Kristianstads nation?
1. Först registerar dig på studentlund.se. När du är antagen till en kurs eller ett program vid Lunds Universitet får du en anmälningskod på ditt antagningsbesked, denna behöver du vid registreringen på studentlund.

2. Ta med dig legitimation och antagningsbesked och gå till Kristianstads nation, Tornavägen 7 (huset med de vackra prickiga balkongerna) och gå in genom huvudingången. Under terminens första veckor går du till vänster upp till 115. Där väntar ivriga förmän på att ta hand om dig, bjuda på fika och svara på dina frågor. Om du av någon anledning kommer mitt under terminen går du in på expeditionen och får hjälp av quratelet istället.

Hur gör jag om jag vill jobba på nationen?
Ett enkelt sätt är att gå med i Facebookgruppen Workers at Kristianstads Nation, där skriver förmän ofta när de behöver hjälp till ett särskilt utskott. Du kan också maila till någon av våra trevliga förmän adresserna hittar du här. De blir jätteglada om du hör av dig, vi behöver alltid folk som vill jobba! Du kan också kontakta Quratelet genom att ringa 046-148018 eller skriva ett mail till expen@krnation.se så kommer ditt mail garanterat att vidarebefordras till rätt person.
Hur gör jag för att boka en sittning?
Kom till vår expedition eller boka en sittning genom att maila expen@krnation.se. Vi tar förfrågningar, men inga bokningar per telefon. För att kunna göra en bokning måste du betala 50 kronor per person som ska gå på din sittning, bokningen är inte garanterad förrän denna avgift är betald. Absolut senast bokar du och betalar in boxningsavgiften fredagen innan sittningen, men vill du vara säker gör du din bokning så fort som möjligt, platserna går åt som smör i solsken! Oftast behöver man boka minst två veckor innan. Fredagen innan sittningen, är sista dagen att betala återstående sittningskostnad, som är 100 kronor. Nationens förmän betalar endast halva priset (50 kronor i bokningsavgift och 25 kronor i sittningskostnad).
Vad behöver jag för att besöka nationens utskott?
För att komma in på en nation behöver man giltigt studentkort samt id-kort. Om man inte har ett giltigt studentkort för att man tex inte har fått det än, kan man komma in på expen och få ett intyg på att man har betalt terminsräkningen.
Hur gör jag om jag vill fixa ett gästkort till en kompis som ska hälsa på?
Ta med leg och studentkort (eller be personen skicka kopior/bilder på handlingarna till dig) på personen som ska komma och hälsa på till expeditionen. Ett gästkort kostar 70 kronor och är giltigt en vecka på alla Lunds nationer.
Vad gör jag om jag inte fått min terminsräkning?
Ta med dig intyg på att du studerar och kom in på expen så skriver vi ut en ny. Det går också bra att maila dokumentet till expen@krnation.se . Glöm inte att höra av dig om du byter adress.
Vad gör jag om jag tappar bort mitt studentkort?
Kontakta nationen, ange ditt personnummer, adress samt en redogörelse för vad som hänt. Beroende på händelse så slussas du därifrån vidare till den som kommer att hjälpa dig. Vi finns ju här för din skull så kontakta expen@krnation.se!
Hur får man bostad på Kristianstads nation?
Fyll i detta formulär. Har du fler frågor kan du alltid maila vår husförman på husforman@krnation.se.
Hur blir jag förman?
Nomineringsperioder finns en gång varje termin då alla lediga poster utlyses. Information om dessa poster finns på hemsidan samt vår anslagstavla då detta är aktuellt. Alla kan nominera samt söka till diverse poster. Tveka inte att höra av dig till expeditionen då det ofta kan finnas poster som inte är tillsatta.
Hur gör jag adressändring?
Många är skrivna på sina hemorter, därför hämtar vi inte uppgifter ifrån något centralt register. Om du saknar terminsräkning, kort eller aldrig får utskick ifrån nationen så beror det troligtvis på att du inte har anmält din nya adress. Skicka ett mail med din gamla och din nya adress, samt personnummer så ordnar vi det. expen@krnation.se

Om det är något annat du undrar över tveka inte att kontakta expen@krnation.se så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig!